Dag Instagram

Vandaag de knoop doorgehakt en afscheid genomen van Instagram.

Confirmatiebericht van het verwijderen van Instagram.

Aan de ene kant een opluchting, aan de andere kant valt het me zwaar. Stiekem zie ik mijn “online-vrienden en familie” als echte vrienden/familie. Maar als je elkaar nooit in het echt ziet of spreekt en alleen maar af en toe elkaars foto’s liked, heeft het ook geen meerwaarde. Althans niet voor mij, niet genoeg om erbij te blijven.

Daar komt ook nog eens het “zombie-scrollen” bij. Dat was ooit de reden dat ik Pinterest heb verwijderd. Helaas heeft Instagram mij weer gevoed met die nare gewoonte. En nee, mezelf een tijdslimiet geven werkt niet.

Een grote reden is natuurlijk ook de privacy policy van Instagram/Facebook. Al jaren geleden heb ik FB gedeletet en aan WhatsApp ben ik nooit begonnen(ik gebruik al jaren Signal en sinds kort ook Threema).


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.