Schone lei

Ik ben op Twitter verhuisd van @luus naar @mrsan3ssen en dit is waarom:

Gisteren besloot twitter al mijn ooit verwijderde tweets terug te plaatsen in mijn tijdlijn. Ik was pissed AF. Ik heb in bulk al die oude tweets weer verwijderd, maar ik ben bang dat ze ooit weer opduiken. Daarom heb ik besloten met een schone lei te beginnen met een nieuwe account.

Ik aarzelde eerst omdat mijn ego zei: “Je gaat je early adopter status verliezen. Op je volgende twitterverjaardag staat 1 en niet 14!!!” Nou en? Ik laat mijn ego niet mijn leven dicteren.

Ook ben ik mijn twitter handle @luus kwijt. Twitter heeft een beleid veranderd over de minimale lengte van de gebruikersnaam die minimaal 5 karakters moet zijn (en dat wist ik niet). Ik hernoemde @luus eerst naar @luushasmoved en maakte vervolgens een nieuw account aan met mijn oude gebruikersnaam @luus. Je kunt wel raden wat er gebeurde. Ik kreeg de foutmelding: “Gebruikersnaam te kort, moet minimaal 5 karakters zijn”. Ik moest bijna huilen. Maar kort daarna voelde ik een vreemd soort opluchting. Omdat ik eindelijk van Luus af was.

Mijn naam is Lucia. Ik groeide op met die naam. Dat veranderde allemaal toen op een dag een collega me Luus begon te noemen. En voor ik het wist, begon iedereen me Luus te noemen. Ik denk dat het komt omdat mensen Luus makkelijker uit te spreken vinden dan Lucia. Na jaren van alleen maar Luus te horen, begon ik me voor te stellen als: “Hoi, mijn naam is Lucia maar je mag me Luus noemen”.

Om eerlijk te zijn hou ik niet zo van Luus. Ik heb veel liever dat je me Lucia of Lu (uitgesproken als Loe) noemt.

Dus ja, opnieuw beginnen was toch niet zo’n slecht idee.

UPDATE: Ik zit niet meer op twitter. Je kunt me voortaan vinden op Mastodon.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.