Drummen

Het was 14 mei 2022 en met popcorn op de bank zat ik naar het Eurovisie Songfestival te kijken.

Tijdens het optreden van The Rasmus uit Finland met het nummer Jezebel, zag ik dat de drummer gele drumstokken had. (Achteraf vraag ik me af of ze echt geel waren of dat het door de verlichting kwam.)

Uit het niets riep ik: “Ik wil ook gele drumstokken”. Op dat moment had ik nog nooit eerder drumstokken in mijn handen gehad of überhaupt gedacht om zelf te gaan drummen. Ik vind geel gewoon een mooie kleur.

Een dag later zat ik op internet te zoeken naar gele drumstokken. Ik vond ze vrij snel, maar afgeleid zoals ik altijd ben, bevond ik me ineens in “internet drumland”. De hele dag filmpjes kijken van drummers, op Reddit te lezen over drumstokken etc.

Ik kocht een paar drumstokken, nee geen gele, want ik had gelezen dat die afgeven. Meteen maar ook een oefenpad erbij gekocht.

Houten drumstokken en Evans RealFeel Oefenpad.

En ik was meteen verkocht! Fanatiek zat ik te meppen op mijn oefenpad en een paar kussens. Twee weken daarna kocht ik een elektronisch drumstel.

Ook ging op zoek naar drumlessen. Heb het een maandje online geprobeerd, maar uiteindelijk toch besloten om persoonlijk drumles te nemen.

Ik vond dat best spannend, ik dacht echt: “Wie zit er nou te wachten op een 50-plusser die drumles wil?”. Onzin natuurlijk, maar goed, ik durfde pas eind juli contact op te nemen met een plaatselijke drumschool.

Op 12 augustus 2022 had ik een proefles ter introductie. Het klikte erg goed met de drumleraar, dus heb ik me meteen ingeschreven.

Ik krijg elke twee weken een half uurtje les. Inmiddels heb ik er alweer 10 gehad.

Ik oefen elke dag met veel plezier en af en toe frustratie hahahaha, want makkelijk is het niet.

Uiteindelijk heb ik ook gele drumstokken. Deze heb ik gekregen van mijn man op mijn verjaardag.

Houten hand met een paar gele drumstokken.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.